Gå til hovedinnhold
Forvaltning og styret Boligforvaltning

Få hele boligselskapet med på batteribyttedagen

1. desember er den offisielle batteribyttedagen, hvor samtlige husstander i Norge oppfordres til å bytte batteriet i røykvarsler og komfyrvakt, samt kontrollere at brannslokningsapparat og annet slukningsutstyr er i orden.

Nobl oppfordrer alle boligselskapene til å delta på batteribyttedagen og samtidig få med seg alle beboerne på en felles dugnad for å best mulig ivareta brannsikkerheten i boligselskapet.

Få beboerne med på batteridagen

Også i år får alle boligselskapene forvaltet av Nobl tilbud om å kjøpe «sikkerhetsposen», med det dere trenger for å skifte ut batteriene og gjennomføre brannvernkontroll i fellesområdet. I tillegg til at styret får det de trenger til å utføre den årlige brannsjekken, kan dere også bestille sikkerhetsposen til beboerne, for å oppfordre også dem til å delta på den årlige brannsjekken i boenhetene.

I sikkerhetsposen får hver enkelt boenhet et batteri til røykvarsleren. I tillegg får de en sikkerhetspakke med guide til hvordan de gjennomfører en kontroll av brannsikkerhetsutstyret. I posen ligger det også et svarkort til styret som bebeoeren leverer til styret med status for egen bolig. Ved å få beboerne til å gjennomføre sjekken, kan styret få dokumentasjon på at tiltakene er gjennomført.

God hjelp for styret

Her er det laget hjelpefilmer som beboerne enkelt ser ved å åpne kameraet på smarttelefonen, scanne koden og se filmen. Beboerne blir veiledet gjennom kontrollen og vedlikeholdet de selv skal utføre på brannsikkerhetsutstyret. Det følger også med en egen hjelpefilm om evakuering i tilfelle brann med viktige punkter man må tenke igjennom.

  • Sikkerhetsposen løser flere oppgaver for styret:
    Er med på å sikre at varsle- og slokkeutstyret er i orden før julehøytiden.
  • Budskapet drukner ikke i postkassen sammen med alt annet, da sikkerhetsposen henges på dørhåndtaket til boligen, og øker dermed sjansen for at budskapet når frem.
  • Løser en viktig del av styrets internkontroll med å føre kontroll med det pålagte sikkerhetsutstyret i boligene, og avdekke eventuelle avvik og få rettet disse.
  • Styret kan dokumentere kartleggingstiltak, og får tilbakemelding fra beboerne.

Sikkerhetsposen kommer i flere versjoner, fra 25 kroner og oppover. Det er Ingen fakturagebyr ved bestilling og fraktprisen er på 89 kroner uansett hvor mange poser det bestilles. Bestill enkelt på sikkerhetsposen.no

 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.