Gå til hovedinnhold
Forvaltning og styret Boligforvaltning

Er boligselskapet kunde i DnB? Da må styret legitimere seg i banken

Alle personer som disponerer kontoer eller handler på vegne av en bedrift må være gyldig legitimert i DnB. Har du mottatt brev fra banken om at du må legitimere deg, er det viktig at du får det gjort.

 

Bankene skal i henhold til hvitvaskingsloven til enhver tid ha oppdatert og tilstrekkelig lagret informasjon om kundene. Dette gjelder også personer som representerer selskaper, deriblant boligselskaper. Det betyr at dersom ditt boligselskap er kunde i DnB og du har en styrerolle i selskapet og du har mottatt varsel fra DnB om å legitimere deg, så må du få gjort dette for å unngå at du mister tilgangen til kontiene.

Hvorfor må du legitimere deg?

Selv om banken kjenner deg og boligselskapet som kunde fra før, er banken pliktig til å innhente kopi av gyldige identifikasjonspapirer i tilfeller hvor man ikke lenger har tilstrekkelig eller riktig informasjon om kunden.

Dersom du som styremedlem har mottatt brev fra DnB om manglende identifikasjon, så har du en frist på ti dager til å legitimere deg i DnB. Hvis ikke, kan du miste tilgangen til nettbanken og rettigheter til å kunne signere lånedokumenter.

Hva gjør du?

For å legitimere deg krever DnB gyldig dokumentasjon som enten er:

  • norsk eller utenlandsk pass
  • norsk utlendingspass
  • norsk reisebevis for flykninger
  • norsk nasjonalt ID-kort og ID kort fra EU/EØS land
  • norsk førerkort utstedt etter 01.01.98.
  • norsk bankkort med bilde, fra en annen bank

Gå inn på nettsiden til DnB her og følg den trinnvise oppskriften for å legitimere deg ved bruk av BankID-appen. Om du har spørsmål knyttet til re-legitimering, kan du ta kontakt på telefon 23 02 10 48.

Har du ikke gyldig legitimasjon, ta kontakt med banken så hjelper de deg videre.

 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.