Gå til hovedinnhold
Nyheter Idé og inspirasjon Bærekraft

Bli med på Gjenbruksuka i september og vinn flott premie til bofelleskapet!

I forbindelse med Gjenbruksuka i Bodø 4. til 9. september, inviterer Nobl alle boligselskapene til å gjennomføre egne bærekraftige tiltak. Borettslaget med det beste tiltaket kan velge enten å få en hageplan med plantegning og forslag til beplantning, eller innkjøp av planter til en verdi av 20.000 kroner.

Transparent glass globe on green field. 3D rendering.

Hvorfor skal boligselskapet bry seg om gjenbruk og bærekraft?

Vi lever i et samfunn med overforbruk. Når noe blir overflødig eller unødvendig, kaster vi det og kjøper noe nytt i stedet. Men har du tenkt over at naboen kanskje ser verdien av lysestaken du er blitt lei av? Eller at sofaen du akkurat kastet ut, kunne blitt et nytt møbel hos noen som ikke har råd til å kjøpe seg ny?

Gjenbruk har flere miljømessige fordeler. Blant annet hjelper det oss å redusere energiforbruket, forurensingen og drivhuseffekten. Det krever enorme mengder energi å produsere produktene vi omgir oss med. Dersom vi gjenbruker en sofa i stedet for å kaste den, sparer vi miljøet for denne energien.

Mange tips til tiltak

Moteindustrien må også ta mye av skylden for overforbruket i samfunnet. Trendene skiftes ut så raskt at bransjen produserer mer og mer og vi forbrukere kvitter oss med klærne lenge før de er utslitte. Selv om du har gått lei av sommerkjolen fra i fjor eller at jakken har feil farge, så kan det være at andre i nabolaget ser potensial i klærne du vil kaste.

– Borettslagene og sameiene har en unik mulighet for å kunne gjennomføre ulike tiltak for gjenbruk blant beboerne. Her bor det mange mennesker samlet og mulighetene for å dele på for eksempel verktøy, sykler eller bil er gode. I tillegg kan boligselskapene arrangere garasjesalg, klesbyttedag eller bytte av leker og andre ting. Ikke bare er et det en miljømessig gevinst av å gjennomføre slike tiltak. Det er også sosialt å kunne møtes for slike arrangementer, sier administrerende direktør i Nobl, Mona Liss Paulsen.

Hun oppfordrer derfor alle boligselskapene i Nobl til å se på muligheten for å gjennomføre aktiviteter i forbindelse med Gjenbruksuka i Bodø 4. til 9. september.  Det boligselskapet som kommer opp med den beste aktiviteten kan velge mellom to flotte premier som alle beboerne kan få gleden av.

– Vi er opptatt av å skape gode bomiljø og et av de tiltakene som bidrar til å fremme dette er grønne utearealer som gir en lun og god atmosfære og i tillegg kan være en hyggelig sosial samlingsplass for beboerne.

Vinneren kan velge enten å få en profesjonell anleggsgartner som utarbeider en hageplan med plantegning og forslag til beplantning til en verdi av 20.000 kroner. Alternativt kan vinneren velge seg beplanting til en verdi av 20.000 kroner.

– Her kan man la seg inspirerer av for eksempel Bodøsjøen borettslag som har utarbeidet kjøkkenhage for beboerne. Et tiltak som har hatt mange positive ringvirkninger for bofelleskapet, forteller Mona Liss Paulsen.

Har du lyst å bidra i ditt borettslag eller sameie? Ta kontakt med styret og sjekk muligheten for å gjennomføre et bærekraftig tiltak til glede for alle beboerne. For å delta i konkurransen er det viktig at du dokumenterer med tekst og bilder. Send inn ditt bidrag til il@nobl.no.

Inviterer til miniseminar

Nå har også Nobl et ønske om å bidra inn i Gjenbruksuka og administrerende direktør Mona Liss Paulsen påpeker at vi alle har et ansvar for miljøet. I tillegg til at vi oppfordrer alle boligselskapene til å gjennomføre aktiviteter under Gjenbruksuka, vil også vi i Nobl sette søkelys på bærekraft denne uken.

– Vi inviterer alle styrene til «After work med Nobl» på Quality Hotel Ramsalt tirsdag 6. september med en rekke spennende inspirasjonsforedrag på agendaen.

En av de som kommer til miniseminaret er Karin Våge fra Bodøsjøen borettslag. Hun tok initiativet til å få etablert en kjøkkenhage som er blitt en populær samlingsplass for mange av beboerne. Bli inspirert til å etablere kjøkkenhage i ditt boligselskap.

Les mer om kjøkkenhagen i Bodøsjøen. 

Les mer om programmet og meld deg på After work med Nobl.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.