Gå til hovedinnhold
Medlem

Bate-medlem Sigrun sikret seg Nobl-bolig på forkjøpsrett i Bodø

Er du student og på flyttefot? Visste du at du kan bruke Nobl-medlemskapet ditt til å kjøpe eller leie bolig i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø? Det gjorde Sigrun Øygard Skodvin fra Rognan. Hun arvet et medlemskap i Stavanger og har nå kjøpt sin første leilighet i Bodø.

Sigrun Øygard Skodvin fra Rognan arvet et medlemskap i Stavanger og har nå kjøpt sin første leilighet i Bodø.

Sigrun Øygard Skodvin (29) fra Rognan hadde studert og jobbet i Oslo i ni år, da hun i vår bestemte seg for å pakke tingene og flytte nærmere familien. Ett av målene med å flytte nordover, var å kjøpe sin første bolig etter ni år på leiemarkedet i hovedstaden. Ved en tilfeldighet kom hun over et gammelt medlemskap i boligbyggelaget Bate i Stavanger, som hennes avdøde morfar kjøpte en gang på 1950-tallet. Det ble inngangsbilletten Sigrun trengte for å kjøpe sin første leilighet, en toroms Nobl-leilighet i Børtindgata i Bodø.

– Jeg var heldig som hadde forkjøpsretten. Uten den måtte jeg bydd på leiligheten som alle andre og det kunne fort blitt mye dyrere for meg, sier en glad huseier mens hun pakker ut flytteeskene fra Oslo inn i sitt nye kjøkken i Bodø.

Etter ni år som leietaker i Oslo er det stor stas for Sigrun å pakke ut flyttelasset i sin aller første eide leilighet – i Bodø. Den fikk hun napp i, mye takket være et 70 år gammelt arvet medlemskap i boligbyggelaget Bate i Stavanger.

Arvet medlemskapet

Morfaren til Sigrun var fra Rogaland, og det viste seg at han hadde medlemskap både i Stavanger og Bergen som aldri hadde vært brukt. Da han døde ble disse overført videre til familien, hvor Sigruns mamma arvet det ene medlemskapet. Først da 29-åringen for alvor begynte å lete etter bolig i Bodø, kom moren på medlemskapet hun hadde arvet for mange år siden.

– Vi trodde først at medlemskapet i Bate ikke hadde noen verdi andre steder enn i Stavanger, men vi fant ut at vi skulle sjekke muligheten likevel. Jeg ble veldig glad da vi skjønte at det kunne brukes også i Nobl og at jeg kunne arve medlemskapet videre fra mamma, forteller Sigrun.

Sigrun har gjennom årene som leietaker vært flink til å spare til egen leilighet. Nå er hun endelig på plass og klar for å innrede sitt første hjem. Foreløpig i sofaen hun fikk i konfirmasjonsgave, men ny sofa er bestilt og på vei. – Det blir litt investeringer fremover nå som jeg har kjøpt min egen bolig, sier hun.

Da hun arvet medlemskapet i Bate av moren sin, fikk Sigrun ansiennitet helt tilbake til sin egen fødselsdato i 1992.

– Det er litt stas å tenke på at det var min morfar som kjøpte medlemskapet. Nå 70 år senere ble det inngangsbilletten til min første bolig, sier hun.

Rimelig og sentralt

Å være førstegangskjøper i boligmarkedet kan være utfordrende for mange unge. Sigrun hadde vært flink å spare opp egenkapital de årene hun bodde i Oslo, men følte seg likevel ikke trygg på at hun skulle få kjøpt leilighet så fort i Bodø.

– Jeg var heldig med denne leiligheten. Det var mange på visning, men det kom ikke mer enn tre-fire bud før det hele var over. Én time etter siste budrunde, fikk jeg telefon fra Nobl med beskjed om at jeg sto på fremst i køen på forkjøpsretten. Da slo jeg til umiddelbart, sier hun.

Sigrun betalte 2.550.000 kroner for leiligheten som ligger sentralt til i Østbyen, med kort gangavstand til det meste – også hennes nye arbeidsplass i Stadiontunet barnehage.

– Da jeg skulle flytte nordover så jeg ikke for meg at jeg hadde råd til å kjøpe noe så sentralt. Jeg har ikke bil og har ikke noe ønske om å kjøpe bil heller, så når denne leiligheten dukket opp var det midt i blinken for meg.

– Hvordan er det å bo i borettslag?

– Det kjennes veldig trygt, særlig når du er førstegangskjøper. Her ble det gjort større utvendig renoveringsarbeid for bare ett år siden med blant annet nye vinduer som isolerer bedre. Det er godt å vite at jeg slipper å tenke på utvendig vedlikehold så lenge jeg bor her, sier Sigrun som gleder seg stort til å sette preg på sitt aller første hjem i Bodø – kjøpt med et 70 år gammel medlemskap i Stavanger.

Det er trygt å bo i et borettslag, særlig når du er førstegangskjøper, mener Sigrun som er glad hun slipper å tenke på utvendig vedlikehold av boligen.

Storbysamarbeid med tilgang på 90.000 boliger

Storbysamarbeidet ble etablert i 2008 og består i dag sju boligbyggelag med til sammen om lag 340.000 medlemmer som får muligheten til å skaffe seg bolig i de andre byene gjennom forkjøpsretten.

Storbysamarbeidet omfatter i tillegg til Nobl også boligbyggelagene Bonord i Tromsø, TOBB i Trondheim, Vestbo og BOB Bergen, USBL i Oslo og Bate i Stavanger.

Det betyr at du som Nobl-medlem har tilgang til 90.000 boliger over hele landet som du kan bruke forkjøpsretten på. Gjennom Storbysamarbeidet kan du også få mulighet til å leie boliger gjennom de andre boligbyggelagene.

Se oversikt over alle boliger med forkjøpsrett her (velg se liste for oversikt over boliger i de seks byene.

Gratis medlemskap til alle under 21 år

Visste du forresten at alle har gratis medlemskap i Nobl frem til de fyller 21 år? Du betaler innmeldingsavgift på 500 kroner som er en engangssum. Jo tidligere du melder inn barnet ditt, desto mer ansiennitet får de bygd opp. Og ettersom Nobl er en del av Storbysamarbeidet, kan alle våre medlemmer benytte seg av forkjøpsretten både for å leie og eie i både Tromsø, Trondheim, Stavanger, Bergen og Oslo. Ikke så dumt den dagen ungene blir voksen og skal ut og studere. Ikke nok med det, som medlem kan du også leie bolig gjennom Storbysamarbeidet.

Les mer og bli medlem

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.