Gå til hovedinnhold
Boligforvaltning Forvaltning og styret

Årsavslutning for boligselskapenes regnskap

Har dere husket å sende inn alle bilag som tilhører 2022? Styret må påse at dette er på plass før Nobl starter med årsavslutning på nyåret.

 

Overgangen til 2023 betyr også at vi må ta et regnskapsmessig farvel med 2022. Det innebærer at styret må sørge for at alt knyttet til regnskapsåret 2022 må være sendt inn til oss i Nobl slik at vi kan starte arbeidet med årsoppgjøret umiddelbart på nyåret.

Kontroller styreportalen før jul

Er alle faktura mottatt og attestert? Dersom boligselskapet har fakturaer, kvitteringer, viderefaktureringer eller lignende som gjelder 2022 må vi få disse så snart som mulig.

Vi oppfordrer videre alle styrene om å sjekke innom styreportalen før dere tar juleferie for å se om det ligger fakturaer til godkjenning.

Nobl produserer tredjepartsopplysninger (tidligere kalt ligningsopplysninger) til beboerne ca. 20. januar, så alt av fakturaer og kostnader som gjelder 2022 må være i regnskapet innen denne datoen.

Skattekortopplysninger knyttet til boligene

I disse dager er det også aktuelt med kontroll og endring av skattekort for 2023. I den forbindelse vil Nobl også innrapportere opplysninger om alle boliger forvaltet av Nobl.

Denne innrapporteringen består av andel renteinntekter og rentekostnader per 31.12.22, i tillegg vil det for borettslagsenheter bli rapportert andel fellesgjeld per årsskifte. Beregningen av ligningsverdi på bolig er noe som gjøres av skatteetaten gjennom deres egne takseringsregler. Disse beregningene baserer seg på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig.

Vi i Nobl får ofte spørsmål hva hver enkelt sin andel rentekostnad eller ligningsverdi bolig knyttet til sin andel er for neste år. Nobl vet ikke hva rentekostnadene blir til neste år. Her må hver enkelt gjøre en individuell vurdering.
Les mer om ligningsverdi bolig og beregne din verdi via Skatteetatens kalkulator. 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.